Monday, July 12, 2010

Säntpoolia ehk varjukannike ehk Aafrika kannike lad. k. Saintpaulia



Kirjeldus:
Üks enim levinud toataimi. Pärit Ida-Aafrikast. Säntpoolia õisi on väga erinevaid, peamine erinevus seisneb nende mustri värvides: alates ühevärvilistest ja lõpetades triibuliste ning laiguliste õitega. Et ilusamat efekti saada, on soovitatav istutada mitu säntpoolia taime ühte suurde ja madalasse potti.

Hooldus:
Säntpoolia vajab regulaarset mõõdukat kastmist, st et muld tuleb hoida niiskena. Kui kastate liiga palju, lähevad taime juured mädanema ning lehed muutuvad pehmeks ja ligaseks. Eriti oluline on säntpoolia jaoks õhuniiskus. Et tagada talle vajaminev õhuniiskus, on soovitatav taime pott asetada niiskele liivale. Poti enda alla vett ei tohi jätta, see põhjustab juurte mädanemist. Kastmisel tuleb jälgida, et vesi lehtedele ei satuks, sest vee tulemusel muutuvad lehed plekiliseks, seega õhuniiskuse tagamiseks ei tohiks säntpooliat piserdada. Kastmiseks on sobilik pehme vesi. Säntpoolia pott peaks olema nii väike kui võimalik.
Säntpoolia vajab kasvamiseks sooja ruumi, soovitavalt 18-25 kraadi. Sobilik koht on talle poolvarjuline või varjuline, liiga rohke valguse korral närbuvad taime õied väga kiiresti. Lehtedele vett mitte piserdada!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home